AKTUALNO

PODNE OBLOGE OD PRIRODNOG KAMENA KAO SAVRŠENI PRATITELJ PODNOG GRIJANJA

13. 12. 2016
talne obloge
Podno grijanje postaje sve omiljeniji način grijanja u hladnim zimskim mjesecima. Praktično je, energetski učinkovito i štedi prostor. Podno grijanje je niskotemperaturni način grijanja, zahtjeva manje energije od klasičnog i ne zahtjeva radijatore. Predstavlja optimalan način grijanja s obzirom na prostor jednakomjerno i ugodno ga zagrijava bez temperaturnih zona. Pored toga podno grijanje nudi prirodan osjećaj topline pod stopalima – kada zakoračimo na pod on nije hladan ni vruć već je temperatura ugodna.

Podne kamene obloge za podno grijanje


Savršena pratnja podnom grijanju su podne obloge od prirodnog kamena koji je jedan od najboljih opcija kod opremanja interijera. Kamen je prirodni vodič topline i odlično ju održava. Upravo zato je odličan izbor za podnu oblogu jer će vaše podno grijanje uz prirodan kamen biti još učinkovitije a uz to će i štediti energiju.

Kakav kamen ćete točno izabrati je na vama jer ni debljina ni površina značajno ne utječu na učinkovitost podnog grijanja. Debljem kamenu će biti potrebno više vremena da se zagrije ali on također i emitira toplinu dalje u prostor i na taj način trošite manje energije.

Podno grijanje se može koristiti u svakoj prostoriji kuće a najveću razlika ćete primijetiti u tradicionalno hladnim sobama, kao što su kupaonica, kuhinja i hodnici. Posebno je primjereno za prostorije koja imaju izražen gubitak topline. 

Za podno grijanje upotrebljavamo toplovodni sistem cijevi koje provode toplu vodu u prostoru ili električni sistem. U bilo kojem odabiru potrebna nam je dobra izolacija koja će spriječiti gubitak topline prema dolje. Toplovodni sistemi su najčešći izbor kod novogradnje dok je postavljanje takvog sistema kod starogradnje zahtjevniji zbog razlika u visini. U primjeru električnog podnog grijanja se ispod podne obloge od prirodnog kamena polaže mreža koja predstavlja jeftiniju izvedbu i ne stvara problem kod adaptacija.

Prirodan kamen za  ugodan osjećaj


Iako kamen kao i pločice ima reputaciju podne hladnoće u modernom stanovanju sa podnim grijanjem nije tako. U stvari prirodni kamen u kombinaciji sa podnim grijanjem najugodniji osjećaj u prostoru jer toplinu jednakomjerno prenosi i stvara prirodno ugodan ambijent. Uz to kamen zbog učinkovitosti u prijenosu i očuvanju topline pridonosi smanjenju troškova grijanja, oslobađa zidove od neuglednih radijatora i osigurava visoki stupanj udobnosti.

Podne obloge PietraProject


Nudimo širok spektar prekrasnih prirodnih kamenih obloga koje se mogu koristiti u kombinaciji sa podnim grijanjem.

Pogledajte naše podne obloge >

go_top