DEKORATIVNI KAMEN

Dekorativni kamen za zid zajedno s namještajem i drugim građevnim elementima stvara topao kućni ambijent sa elegantanim završnim izgledom zgrade, pa je pravi izbor važan. Dekorativni kamen za fasade prikladan je za sve arhitektonske stilove i nudi razne mogućnosti ugradnje. S njim možete oblačiti pojedinačne stupove ili zidove.

Danas se dekorativni kamen zbog svoje funkcionalnosti postavlja i na objekte. Donji dio zida zbog kontakta s terenom je dobro zaštićen od vlage, prljavštine i oborina. Nudi dobru izolacijsku zaštitu i daje prekrasan estetski dojam.

U našoj ponudi pronaći ćete proizvode raznih dimenzija, kombinacija boja i površinskih tretmana. Za ljubitelje klasičnih nijansi boja i rustikalnog izgleda, Split Face Tumbled kolekcija je optimalan izbor, a za dašak moderne odvažnosti vjerujte kolekciji Mini Riva: prava mjera oštrine i elegancije. Pustite mašti na volju i odaberite ukrasni kamen koji je poznat po svojoj svestranoj primjeni, jednostavnom održavanju i svestranosti. Montaža je jednostavna, ali možete eksperimentirati s načinima polaganja, spojevima i inovativnim oblicima. Prirodni uzorci i zemljane boje savršeno se uklapaju s raznim arhitektonskim dizajnom i stilovima.

Provjerite našu ponudu i kontaktirajte nas u slučaju bilo kakvih pitanja. Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja i pomoći Vam u odabiru!

Ukrasni kamen za zidove: vječni estetski ukras doma

Ukrasni kamen i kameni mozaici imaju funkciju kvalitetnih zidnih i podnih obloga te stvaraju izniman estetski efekt. Zbog svojih karakteristika u svaki prostor unose elemente prirode. Poroznost prirodnog kamena omogućuje brzi prijenos topline kroz zid, a ujedno pomaže poboljšanju akustike prostorije, jer se zvuk apsorbira u kamenu strukturu i smanjuje odjek u prostoriji. Obloge su prikladne za zidne i podne površine. Vanjska uporaba ovisi o veličini uzorka. Manji uzorci prikladni su za vanjske površine koje nisu izravno izložene vremenskim prilikama, primjerice ispod nadstrešnice.

Prirodni dekorativni kamen povezuje Vaš dom u cjelinu

Deko kamen je prirodni materijal, pa se struktura i boja mogu mijenjati. Ne postoje dvije potpuno iste kamene površine. Podne obloge s vremenom dobivaju glatkiju površinu, a time se i klizni učinak povećava. Za smanjenje klizanja preporučamo korištenje premaza dostupnih u specijaliziranim trgovinama. Prirodne materijale treba razlikovati od umjetnih. Kod prirodnih materijala u slučaju drobljenja ili rezanja manjeg dijela, unutarnji slojevi su iste boje.

Kod odabira ukrasnog kamena iznimno je važna i rasvjeta prostorije kojom postižemo posebno elegantan efekt. Nijansa boje koja čini ukrasni kamen ovisi o tvarima koje su bile prisutne u atmosferi kod nastanka kamena, a osvjetljenje i igra sjenki daju Vašem kamenu efekt dinamičnosti i vječnosti. Međutim, ako birate vanjski ukrasni kamen, karakteristike koje možete izabrati su malo drugačije.

Zašto odabrati ovu vrstu zidnih obloga?

Dekorativni zidni kamen ima nekoliko pozitivnih svojstava. Dodatna vrijednost kamena kao dekorativnog materijala je što unosi prirodan osjećaj u prostor, u kojem se ljudi dobro osjećaju. Mnoge vrste kamenih mozaika, zbog svojih boja i inovativnih završnih obrada, pristaju različitim stilovima opremanja, od klasičnog i rustikalnog do najnovijih trendova. Prikladni su za unutarnju i vanjsku upotrebu. Dekorativni kamen ima funkciju kvalitetnih zidnih i podnih obloga, a uz to stvara izniman estetski efekt u ambijentu. Kamen zbog svojih karakteristika unosi pozitivan utjecaj prirode u svaki prostor. Poroznost prirodnog kamena omogućuje brzi prijenos topline kroz zidove, a pritom pomaže poboljšanju akustike prostora jer se zvuk apsorbira u kamenu strukturu i tako smanjuje odjek u prostoru. Dugotrajni procesi stvaranja kamena oblikovali su nijanse boja koje su temelj za širok izbor najzahtjevnijih projekata. Prirodni kamen je pogodan za unutarnju i vanjsku upotrebu, ovisno o veličini uzorka. Manji, finiji uzorci prikladni su za vanjske površine koje nisu izravno izložene vremenskim prilikama, primjerice ispod nadstrešnica, na terasi ili u ljetnoj kuhinji. Dekorativne zidne obloge u našoj ponudi prikladne su za sve vrste arhitektonskih stilova i dizajna objekata.Najčešća pitanja o dekorativnom kamenu

Da li je dekorativni kamen za zid prikladan samo za eksterijer ili se isto tako može upotrijebiti u interijeru?
Većina proizvoda u našoj ponudi prikladna je za eksterijer i interijer.

Jesu li proizvodi većih dimenzija prikladni samo za oblaganje vanjskih zidova?
Ne, dekorativni kamen većih dimenzija prikladan je i za oblaganje unutarnjih zidova.

Koje je porijeklo materijala?
Velika većina materijala dolazi iz Turske, a dio iz Grčke.

I kojeg razloga je naš dekorativni kamen bolji od drugih?
Ukrasni kamen iz naše ponude ne sadrže željeznu rudu pa su pogodni za oblaganje vanjskih zidova (fasade, podnožja kuća). Ne lome se, lako ih je rezati pod 45 stupnjeva i nije potrebno kupovati dodatne kutne elemente. Također su otporni na sve vremenske uvjete.

Jesu li podne ploče od prirodnog kamena prikladne za interijere?
Da, kamene ploče su primjerene za sve podne obloge kako u interijeru tako i u eksterijeru.

go_top

Hitno potrebni kolačići

Neophodni su za rad web stranice.

Analitički kolačići

Kolačići Google Analytics pomažu nam identificirati korisničke potrebe i zahtjeve i poboljšati korisničko iskustvo.

Funkcionalni kolačići

Dopuštaju upotrebu usluga trećih strana i društvenih medija.

Oglašavački kolačići

Koristi se za prikupljanje informacija o vašim interesima u marketinške svrhe.