O KAMENU

ODRŽAVANJE I ZAŠTITA KAMENA

Lorem ipsum article 2
Osim povremenog usisavanja nastavkom usisavača s četkom, kako biste uklonili prašinu, kamena obloga ne zahtijeva nikakvo posebno održavanje. Kamen sam po sebi nema elektro-statički naboj, tako da zid ne privlači prašinu. Prašina se obično nataloži zbog propuha u prostoriji. 

Kako bi spriječili prodor vode i nečistoća u strukturu kamena, preporučujemo zaštitu impregnacijskim sredstvom. To posebno vrijedi u slučaju kupaonica i kuhinjskih prostora, te podnih površina. U kupaonici i kuhinji preporučujemo upotrebu glatkih mozaika, koje fugiramo i zatim zaštitimo impregnacijskim sredstvom.

SAVJET! Impregnaciju neka izvrši osoba koja je stručno osposobljena i zna rukovati s zaštitnim sredstvima. Sredstvo za impregnaciju se utrljava u strukturu kamena do mjere kada je kamen s njim u potpunosti i ravnomjerno natopljen. Postoje dvije vrste impregnacijskoga sredstva, mokri izgled (wet look) ili klasičan izgled koji kamenu ne mijenja ton ili boju.

Ne preporučamo korištenje laka, ulja ili sredstava koja nisu namijenjena za njegu kamena, jer ona onemogućuju disanje kamene obloge, te kamenu daju neprirodan izgled.

go_top