O KAMENU

PREDNOSTI DEKORATIVNOG KAMENA

Prirodni dekorativni kamen je primjeren za vanjske i unutarnje površine. Ponuda predstavlja veliki izbor zidnih i podnih obloga od prirodnog kamena, kamenih umivaonika i kada, kako za privatne tako i za poslovne prostore.

Verona
Prednosti, koje jednostavno možemo izdvojiti kod odabira prirodnog kamena, proizlaze iz njegovih prirodnih karakteristika, različitih boja, precizno obrađenih površina i precizne montaže pomoću kalibriranih ploča. Proizvodi su napravljeni iz jednog komada kamena, što im daje posebno estetsku notu.

1. PRIRODNO DANE PREDNOSTI
Kamene obloge služe kao dekoracija koja sa svojim karakteristikama prirodnog materijala doprinosi poboljšaju boravka u prostoru. Poroznost prirodnog kamena omogućuje brz prijenos topline i istovremeno doprinosi poboljšanju akustike u prostoru, jer se zvuk apsorbira u strukturu kamena i tako smanjuje jeku u prostoru. 

2. RAZLIČIT IZBOR BOJA I PRECIZNA POVRŠINSKA OBRADA
Ponuda uključuje veliku paletu boja: od snježno bijele do crne, te različite tipove obrade: od grubih pa do glatkih površina. Većina zidnih i podnih obloga je mozaičke strukture. Kamenčići su precizno pričvršćeni na mrežice različnih veličina, ovisno o uzorku. Nudimo desetke različitih uzoraka (oblika) zidnih i podnih obloga u nekoliko varijacija boja. 

Na mrežicu ručno položeni mozaici, čine trodimenzionalnu strukturu površine. Preporučujemo osvjetljenje kamene stijene, jer pri tome postižemo lom svjetlosti i igru sjena, što kamenu daje dašak beskonačnosti. 

3. JEDNOSTAVNA MONTAŽA I ODRŽAVANJE
Montaža dekorativnog kamena je brza i jednostavna, jer u puno slučajeva ne zahtjeva fugiranje. Paneli mozaika su kalibrirani i pričvršćeni na mrežicu, koju po potrebi jednostavno možemo rezati skalpel nožem. Panele polažemo na isti način kao i u slučaju keramičkih pločica. Preporučamo upotrebu kvalitetnih ljepila za keramiku za vanjske površine, jer su ta ljepila više elastična i fleksibilna. 

Dekorativni kamen se u velikoj mjeri koristi u opremanju unutarnjih i vanjskih prostora. Osim povremenog usisavanja s nastavkom četkom na usisavaču, s kojim odstranimo prašinu, kamena obloga ne treba nikakvo dodatno održavanje. Kamen sam po sebi nema elektrostatički naboj, tako da zid ne privlači prašinu.

Određeni mozaici su posebno prikladni za kuhinje i kupaonice, gdje savjetujemo da se u tim mjestima nakon završetka instaliranja kamene obloge premažu s sredstvom za impregnaciju. Tako sprječavamo upijanje vlage i nečistoća u kamen. S impregnacijom kamena dodatno štitimo i fuge.

go_top