O KAMENU

UPOTREBA DEKORATIVNOG KAMENA

Bergamo
Dekorativni kamen i kameni mozaici imaju funkciju kvalitetne zidne i podne obloge, te izniman estetski učinak. Osim toga, zbog svojih karakteristika uvodi elemente prirode u svaki prostor. Poroznost prirodnog kamena omogućuje brz prijenos topline kroz zidove, istovremeno pomaže poboljšati akustiku prostora jer se zvuk apsorbira u strukturi kamena i na taj način smanjuje odjek u prostoru. Obloge su pogodne za zidne i podne površine. Vanjska upotreba ovisi o veličini uzorka. Manji, finiji uzorci su prikladni za vanjske prostore koji nisu izravno izloženi vremenskim promjenama, na primjer pod krovom.

Kamen je prirodni materijal, tako da struktura i boja može varirati. Niti dva kamenčića iste vrste kamena nemaju potpuno istu površinu. Površina podnih obloga s vremenom postane glatka, a time i skliska. Kako bi smanjili proklizavanje preporučamo korištenje premaza koji su dostupni u specijaliziranim prodavaonicama. Moramo razlikovati prirodni od umjetnog dekorativnog kamena. Kod prirodnog se za razliku od umjetnog, u slučaju lomljenja ili rezanja manjeg komadića obloge, ne pojavljuje unutarnje punjenje u drugoj boji.

Izuzetno je važno osvjetljenje prostora s kojim se postiže poseban elegantan učinak. Nijansa boje kamena ovisi o primjesama koje su u vrijeme formiranja prisutne u ozračju, osvjetljenje i igra sjene vašem kamenu daje efekt živosti i vječnosti.

ZAŠTO PRIRODNI KAMEN?

U procesu opremanja vašeg stambenog ili poslovnog prostora presudan je promišljeni izbor odgovarajućeg dekorativnog materijala, kako bi se postigao željeni finalni učinak, koji se odražava u dobrom okruženju u prostoru, ugodnom ambijentu i estetskim vrijednostima koje su prilagođene ukusu i životnom stilu pojedinca.

Prirodni ukrasni kamen dovodi u naš dnevni boravak osjećaj prirode i estetike najvišeg nivoa. To što vidite, bilo u obliku dekorativne stijene ili kamenom proizvodu, proizvod je prirode koja je tisućljećima oblikovala kamenčiće i tako im dala njihovu unikatnost u sastavu i bojama. 

go_top