TRAVERTIN KAMEN

Poznat po svojim nježnim pastelnim tonovima i površini sa sitnim rupicama. U našoj ponudi imamo četiri boje i svaka je prikladna za pojedini arhitektonski stil.

Beige travertin je čest odabir dizajnera koji žele postići raznolikiju shemu dizajna i ublažiti prevladavajuće tamne tonove u prostoru. Također se može uspješno kombinirati s drugim bojama.

Srebrni travertin je iznimno popularan, jer dodaje pravu količinu grubog industrijskog izgleda, tipičnog za modernije zgrade. Uglavnom se koristi i stavlja u eksterijer. Glavne prednosti ove vrste kamena su: dobra sposobnost zadržavanja topline, izvrsna apsorpcija zvuka, izdržljivost i dug vijek trajanja. Također je ekološki prihvatljiv, jer se kod izrade ne koriste kemikalije. Još jedna pozitivna značajka ovog materijala je da s godinama i prisutnošću sunčeve svjetlosti površina ne blijedi, već zadržava svoj izvorni sjaj. Prošetajte našom ponudom i uvjerite se u kvalitetu naših proizvoda.

Česta pitanja o travertinu

Koje su glavne prenosti kamena travertin?
Odličan je izolator, dobreo provodi zvuk, izdržljiv je i otporan na vanjske vremenske utjecaje. Održavanje nije zahtjevno.
 
Koje boje kamena postoje?
Travertin je dostupan u beige, silver, žutoj i smeđoj (noche) boji.
 
Da li su proizvodi umjetno obojani?
Ne, sve je 100 % prirodan materijal tj stijena koja je nastala oko geotermalih izvora. To znači da je sve nastalo potputno prirodno.
 
Gdje se koristi travertin?
Primjena mu je svestrana i raznovrsna, upotrebljava se za: popločavanje staza, oblaganje zidova, podova...
 
Što je karakteristično za ovu vrstu kamena?
Poznat je po šupljikastoj površini (sa sitnim rupicama) i pastelnim bojama. Zanimljivo je da se kao građevni element koristi se u Toscani.

go_top